20.000 de romani vor face schi in Bulgaria anul acesta

Ne bucură să constatăm că românii au început să rezerve din timp, inclusiv pentru sezonul de iarnă. Bulgaria a rămas o destinaţie extrem de solicitată de către turiştii români şi în acest an, în timpul sezonului de vară, ceea ce ne face să credem că va fi cerută şi pentru sezonul de iarnă. Deja au fost efectuate primele rezervări, în sistem early booking, numărul lor fiind peste aşteptările noastre. Estimăm o creştere a early booking-urilor pentru sezonul de iarnă din Bulgaria cu circa 30%. Recomand ofertele early booking, deoarece implică multe avantaje pentru turist. Însă, pe de altă parte, atenţionez turiştii să aibă mare grijă de unde le achiziţionează. Din păcate, şi anul acesta au fost companii de turism care au intrat în faliment sau insolvenţă, inclusiv unele care erau specializate pe destinaţia Bulgaria. Ştim că preţul este o componentă important, dar nu întotdeauna cel mai mic preţ reprezintă şi cea mai fericită alegere. Milităm pentru alegerea agenţiei de turism şi apoi a vacanţei dorite”, este de părere Sebastian Constantinescu, consultant în turism şi director general „Travel Planner”.

La ora actuală, hotelierii din staţiunile montane din Bulgaria au lansat campanii de early booking care se desfăşoară în mai multe etape. Primele etape se încheie pe 30 septembrie şi 30 octombrie, în funcţie de hotel, şi presupun reduceri de 20-25%, iar următoarele pe 30 noiembrie şi chiar 15 decembrie, şi implică reduceri de 10-15%.

De asemenea, hotelierii bulgari au lansat şi pentru sezonul de iarnă oferte promoţionale, gen nopţi gratuite (7 = 6, 7 = 5) sau oferte pentru vacanţa copiilor, multe dintre ele combinându-se cu oferte tip early booking, putându-se ajunge la reduceri de până la 40%, marea majoritate a acestora fiind valabile începând cu 30 ianuarie. Subliniem că hotelierii din Bulgaria au stabilit preţurile pentru sezonul de iarnă încă de la jumătatea lunii iulie.

În pofida situaţiei economice precare, dominată de criză, touroperatorii estimează că numărul românilor care vor consuma pachete turistice în afara graniţelor va creşte în continuare. Ei vor cheltui, în continuare, cu precauţie, dar vor dori să călătorească. Mai mult, turiştii români vor prefera calitatea şi îşi vor alege cu o atenţie sporită atât agenţia de turism, cât şi hotelurile de destinaţie.

Se observă o creştere a interesului turiştilor români, în general, şi pentru ofertele early booking de iarnă. Orice pachet achiziţionat în perioada de early booking sau în afara acesteia se bucură de aceleaşi atribute de siguranţă şi calitate. Avantajul achiziţiei din timp a pachetului turistic o reprezintă preţul redus care este plătit la cumpărare. Un avantaj mai puţin vizibil, dar la fel de important, este faptul că turistul are siguranţa hotelului preferat în destinaţia de vacanţă aleasă şi poate beneficia de atuurile unei planificări timpurii (a concediului, a bugetului de cheltuieli în perioada excursiei etc.). Posibilitatea achitării în rate cu dobândă face ca acest pachet turistic să fie şi mai atractiv, pe lângă facilitatea obţinerii sale.

Tendinţele turiştilor români pentru sezonul de iarnă din Bulgaria

Consultanţii Travel Planner estimează că în următorul sezon de iarnă, staţiunile montane din Bulgaria vor fi vizitate de circa 20.000 de turişti români, o bună parte dintre ei alegând rezervări tip early booking. Iată care este topul staţiunilor montane din Bulgaria, în funcţie de cererea turiştilor români:

1.    Bansko. Staţiunea are pârtii de schi care totalizează 70 km, o altitudine maximă de peste 2900 m, centru istoric inclus în patrimoniul UNESCO şi găzduieşte multe campionate mondiale şi regionale de schi.

2.    Borovets. Totalul pârtiilor de schi este de 30 km  şi are cea mai mare altitudine din Bulgaria. Este o staţiune foarte potrivită pentru schiori avansaţi.

3.    Pamporovo. Este cea mai sudică staţiune montană de schi din Europa, fiind recomandată începătorilor.

Durata medie a sejurului pentru întreg sezonul de iarnă, inclusiv sărbătorile de iarnă, este de 5 nopţi. Perioadele de vârf din punct de vedere al cererii turistice dinspre România:

  • Sărbătorile de iarnă
  • Vacanţa intersemestrială a copiilor (1-9 februarie). Această perioadă trezeşte chiar un interes mai mare în rândul turiştilor români, preţurile fiind mult mai accesibile faţă de perioada sărbătorilor.

Numărul turiştilor români care aleg staţiunile montane din Bulgaria va înregistra o uşoară creştere, însă majoritatea turiştilor străini care optează pentru acestea provin din Marea Britanie şi Irlanda, Rusia şi Grecia.

INFO

www.travelomania.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: