2.000 de participanți la ediția pilot a festivalului „La Vie” (GALERIE FOTO)

la-vie-6

Sâmbătă, 3 septembrie 2016, a avut loc ediția pilot a festivalului „La Vie”, eveniment ieșean ce s-a bucurat de succes instant, organizatorii estimând un număr de 2.000 de participanți.

Printre aspectele apreciate de vizitatori s-au numărat conceptul festivalului, artiștii invitați, activitățile culturale diverse din timpul evenimentului, inclusiv pentru copii, produsele locale degustate, precum și workshop-urile profesionale de degustare a vinului.

Artiștii invitați, de asemenea, au apreciat buna organizare și au încurajat eforturile echipei.

Dan Iliescu (Timpuri Noi) a declarat: „Oameni calzi și primitori! Organizare impecabilă! Sunet excelent! Oddity Events merită felicitări!”.

De asemenea, Raul Sălăgean (trupa Big Tonez, Cluj) și-a manifestat încântarea față de festival și a subliniat necesitatea continuității festivalului: „Festivalul La Vie a fost exact genul de eveniment de care ai nevoie într-o sâmbătă după-amiază: o degustare de vinuri de calitate în mijlocul viei, pe o vreme perfectă și ascultând muzică bună! Suntem extrem de onorați că am fost invitați să cântăm la această primă ediție la care ne-am simțit foarte bine în compania unui public atât de numeros și primitor! Felicitări pentru profesionalism și mulțumiri multe organizatorilor, care au fost foarte atenți la detalii! Este festivalul la care ne-am simțit cel mai bine primiți dintre toate festivalurile la care am cântat vreodată! Așadar, le urăm mult succes pentru ediția următoare, pentru ca un astfel de festival trebuie neapărat să devină o tradiție!”.

Cosmin Vaman, unul dintre cei mai cunoscuți artiști ieșeni, a declarat: „Deşi am plimbat muzica noastră prin toată ţara în ultimii ani, sufletul nostru este cel mai prezent aici la Iaşi. Unii dintre noi aici am început să cântăm, avem cântece despre Iaşi, aici ne-am lansat primul album. A fost cu atât mai mare bucuria să aflăm că vom face parte din prima ediţie a acestui festival foarte proaspăt şi ambiţios născut aici la Iaşi. Pentru noi a fost o experiență minunată, aşa cum ne-am dat seama că a fost şi pentru mulţi participanţi. Locul este superb, organizatorii  inimoși  si profesioniști, pur si simplu nu credem ca are cum să nu devină un succes constant pentru multe ediții de acum încolo. Mulțumim, La Vie!

Evenimentul a fost organizat de Oddity Events, în parteneriat cu Camera Agricolă Județeană Iași, Primăria Comunei Bârnova,  Asociația „Mai Bine” și Crama Gramma. De asemenea, evenimentul s-a bucurat de susținerea Autorității Naționale pentru Turism.  Festivalul a pornit de la ideea punerii în valoare a potențialului vitivinicol din zonei Moldovei și de a oferi o alternativă culturală sănătoasă de petrecere a timpului liber la început de toamnă.

Dacă ediția de anul acesta a durat doar o zi, organizatorii promit 3 zile de festival în anii următori: „A fost nevoie doar de o pauză de 10 secunde pentru a ne confirma succesul festivalului: crepuscul, 2.000 de oameni răspândiți în natură, relaxați și prietenoși, acompaniați de partenerii invitați. Am primit un public divers și activ, iar mulți dintre ei s-au dovedit conștienți de eforturile ce implică organizarea unui asemenea festival și primim încântați încurajările lor. Vă așteptăm, așadar, și anul viitor, de trei ori mai mulți și de trei ori mai mult!” (Adrian Murariu, coordonator festival)

FOTO: Elena Racu; vinoinvie

INFO

lavie.vin/index.html

www.facebook.com/vinoinvie

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: