Romanian Creative Week /Architecture

SHARE Architects și New Iasi Architecture – o inițiativă a Asociației culturale PRO Event, OAR Iași și Ziarul de Iași pentru calitatea arhitecturală a orașului și creșterea atractivității Iașului ca spațiu de locuit, de muncă și de vizitat, au pregătit pentru Săptămâna Creativității Românești un program de evenimente culturale axate pe arhitectura orașului.

New Iasi Architecture este un club de dezbatere și informare asupra spațiului construit din Iasi care oferă acces la proiectele arhitecturale ale orașului pentru profesioniști, public și tineri, facilitând informarea corectă și inspirând tinerii să se angajeze în promovarea calității mediul construit.

In contextul festivalului Romanian Creative Week, care se va desfășura în Iași, între 2 și 6 iunie, anunțăm primele acțiuni ale clubului de inițiativă New Iași Architecture: conferințele și dezbaterile “New Cities.New Iasi Architecture” (3 iunie) și „New in Old” (4 iunie), serile de film de arhitectură (2-5 iunie).

De asemenea, în premieră pentru Iași, inițiativa New Iasi Architecture facilitează accesul specialiștilor, publicului și tinerilor într-unul din santierele importante ale orașului: Proiectul Palas Campus, printre cele mai mari clădiri de birouri din România ca suprafață, ajungând la peste 60.000 mp, care își propune să consolideze centrul orașului drept o destinație care susține evoluția antreprenoriatului local și a industriilor creative.

Conferința dezbatere: New cities. New Iasi Architecture
O dezbatere despre arhitectură și oraș ca spațiu de locuire, muncă și destinație turistică.
3 iunie, Sala Voievozilor, Palatul Culturii. Interval orar: 10:30 – 14:30

Gazdele evenimentului: Mihai Drișcu – președinte OAR Iași și Dragoș Ciolacu- Președinte UAR
Invitați: arh. Adrian Soare, partener al biroului CUMULUS Architecture, un arhitect conceptual cu o profundă înțelegere a mentalităților și contextului cultural, natural și istoric. Lucrările sale au fost recunoscute la nivel național și european.; arh. Andrei Uleia, fondator DaSein, specializat în proiectarea de clădiri complexe și în design circular. Este implicat în utilizarea realității augmentate, a cadrelor comutatoare de context și a tehnologiei Blockchain în Real Estate, Construcții & Design.; arh. Dragoș Epure, co-fondator METROPOLIS Architects, un studio de arhitectură cu o structură multidisciplinară care se reflectă printr-un număr semnificativ de premii, expoziții și o gamă largă de clienți în arhitectură, design de produs, comunicare vizuală și instalații de artă; arh. Serban Daniel Lucian, practician și asistent la Facultatea de Arhitectură și Urbanism din Cluj, preocupat de proiecte de interes public – reabilitare a patrimoniului istoric, amenajare a spațiului public și dotări social-culturale, dar și de teme ale peisajului cultural și culturii construitului.; arh. Victor Grosu, fondator Grosu Art Studio, birou premiat la nivel internațional pentru proiecte notabile de arhitectură pe segmentul rezidențial și ospitalitate.

Conferința dezbatere: New cities. New in old
O dezbatere despre inserția clădirilor noi în orașele istorice, relația arhitecturii noi cu arhitectura de patrimoniu.
4 iunie, Sala Voievozilor, Palatul Culturii. Interval orar: 10:30 – 14:30

Gazdele evenimentului: Mihai Drișcu – președinte OAR Iași și Toni Hrițac – reactor șef Ziarul de Iași
Invitați: arh. Alexandru Gavozdea, președinte Ordinul Arhitectilor România (OAR); conf. dr. arh. Ștefan Bâlici, director general Institutul Național al Patrimoniului; prof. dr. arh. Augustin Ioan, profesor Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu Bucureşti; arh. Serban Tiganas, co-fondator Dico & Tiganas, Secretar General Uniunea Internațională a Arhitecților, decan al Facultății de Arhitectură şi Urbanism Cluj-Napoca

Serile de Film de Architectură
Lost Rivers, Push, Balcony Tales, Enter Through The Balcony, 100 Years of Bauhaus
Amfiteatrul Palas. Interval orar: 21:00 – 22:30

Gazdă: Monica Sebestyen, director UrbanEye Film Festival

INFO

romaniancreativeweek.ro

www.facebook.com/romaniancreativeweek

www.instagram.com/romaniancreativeweek.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: