„18.000 de secunde de Caricatură” cu Costel Pătrășcan

costel patrascanu

Sâmbătă, 21 mai, cu ocazia Nopții Europene a Muzeelor, în Galeriile Pod-Pogor va avea loc un eveniment cu renumitul caricaturist Costel Pătrășcan. Astfel, vizitatorii se vor putea bucura de expoziția „18.000 de secunde de Caricatură” semnată de Costel Pătrășcan, iar de la orele 19:19, 20:20, 21:21, 22:22, 23:23 artistul va comenta o serie de videoproiecții de caricaturi.

Costel Pătrășcan este unul dintre cei mai renumiți caricaturiști români, colaborând cu ziare precum Academia Cațavencu, Adevărul, Evenimentul Zilei, Cotidianul, România literară, Plai cu boi etc. De-a lungul carierei sale a primit 41 de premii internaționale în Japonia, Croația, Macedonia, Franța, Germania, Taiwan, China, Canada etc. și 72 de premii naționale. A organizat 81 de expoziții în țară, 4 în străinătate și este inițiatorul „Salonului internațional de caricatură” de la Brăila, aflat la cea de-a zecea ediție.

Despre Costel Pătrășcan, Alex Ștefănescu spune: „Oamenii lui sunt simpatici chiar dacă nu e vorba de o idee umoristică, te uiti la figurile făcute de el şi îţi vine să rậzi cu simpatie. In afară de asta, mai îmi place talentul lui literar, ştie să folosească resursele secrete ale cuvintelor romậneşti, să caute un al doilea sens cu totul neaşteptat .”, iar Cristian Bădiliță apreciază caricaturile lui Costel Pătrăşcan ca fiind „ nişte haiku-uri pline de savoare, dar învăluite într-o anumită melancolie”.

Expoziția „18.000 de secunde de Caricatură” găzduită de Muzeul Național al Literaturii Române Iași va debuta la Noaptea Muzeelor și va putea vizitată până la data de 31 mai 2016.

INFO

Muzeul Literaturii Române Iasi
Str. Vasile Pogor 4
E-mailmuzeul.literaturii@gmail.com
Muzeul Literaturii Iasi.ro
Facebook.com/muzeulliteraturiiromane.iasi

PE ACEEASI TEMA:

Noaptea Muzeelor 2019 / CMN MOLDOVA Iasi

Ateneul Național din Iași, inclus în programul național „Noaptea Muzeelor” 2019

În Noaptea Muzeelor, BCR Iasi oferă copiilor și părinților educație financiară gratuită

10 muzee literare ieșene deschise la Noaptea Muzeelor 2019

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Seara de film german: „Strada Bornholmer”

„Ora de muzică” – Ucenicii Pianului

Celine Dion Presale

Tezaurul antic al României, prezentat în expoziția „Dacia Felix“, la festivalul EUROPALIA

Scrie un comentariu: