1400 de ieșeni au văzut Universul de pe scena Ateneului Tătărași (FOTO)

planetariu-tatarasi

În perioada 28 iulie – 3 august 2015, pentru prima oară în istoria orașului Iași, a avut loc un spectacol de Planetariu într-o cupolă de 8 m diametru. 1400 de ieșeni au participat la Spectacolul Stelar organizat de Ateneul Tătărași, în colaborare cu Asociația Astronomică Pluto din Cluj , care a avut ca țintă sădirea în sufletul copiilor, de la vârste foarte mici dragostea pentru Univers.

Spectatorii au admirat toate planetele din sistemul solar, constelațiile și galaxiile, care au fost proiectate pe cupola planetariului mobil. Spre încântarea publicului, din spectacol au făcut parte și imagini 3D cu asteroizi și informații despre constelațiile tradiționale ale străbunilor tălmacite pe înțelesul copiilor.

Ne bucurăm că am putut oferi ieșenilor un asemenea spectacol într-o perioadă în care, din cauza vacanței, evenimentele culturale sunt tot mai puține, atât pentru cei mici cât și pentru cei mari. Doresc să le mulțumesc celor 1400 de spectatori care ne-au trecut pragul, echipei Asociației Astronomice Pluto și reprezentanților mass-media care au promovat și susținut evenimentul nostru.”, a spus Liviu Brătescu, directorul Ateneului Tătărași.

În perioada următoare Ateneul pregătește pentru stagiunea teatrală 2015-2016 un program inedit, cu multe evenimente cultural-artistice. De asemenea, pentru perioada vacanței de vară continuă, la Ateneul Tătărași, cursurile educative pentru copii.

INFO

ATENEUL TĂTĂRAŞI

Str. ION CREANGĂ nr. 14 IAŞI, cod postal 700320

Telefon/ Fax: 0232 261 846

E-mail: ateneutatarasi@yahoo.com

Web: www.ateneutatarasi.ro

FB: www.facebook.com/ateneultatarasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

1 comentariu la “1400 de ieșeni au văzut Universul de pe scena Ateneului Tătărași (FOTO)”

  1. Miheala says:

    Bunavointa sa fie pentru organizarea de astfel de evenimente, pentru ca amatori vor fi mereu. 🙂

Scrie un comentariu: