Partia de schi ”Nemira”, Slanic Moldova

teleschi-slanic-moldova

Partia de schi „Slanic Moldova” are punctul de plecare la altitudinea de 714,20 m, situat intr-o poiana larga ce ofera o priveliste frumoasa asupra Muntilor Nemira. Punctul de sosire al partiei este situat la altitudinea de 484,92 m, situat in zona statiei inferioare a telescaunului proiectat.

Traseul partiei se desfasoara in dreapta axului instalatiei de transport pe cablu (in sensul de coborare) urmarind culmea ce face legatura cu statiunea Slanic Moldova. La altitudinea de circa 490 m, traseul partiei se intersecteaza cu cel al telescaunului, trecand pe sub acesta, sosirea partiei de schi efectuandu-se din partea stanga – in sensul de coborare – a telescaunului.

DATE TEHNICE

Diferenta de nivel totala a partiei este de 239,62 m pe o lungime de 1414 m – date ce caracterizeaza partia ca fiind medie-usoara – rezultand o panta medie de 17,1%, inclinatie ce o incadreaza in categoria partiilor usoare si implicit ii confera partiei un grad de atractivitate, pentru marea majoritate a schiorilor, deosebit de ridicat. Partia se proiecteaza la o latime medie de 38 m. Orientarea preponderenta a partiei este nordica, traseul partiei desfasurandu-se in totalitate prin padure.

Pârtia are o lungime de 1.440 metri şi este prevăzută cu instalaţie de transport pe cablu (telscaun), tunuri de zăpadă, ratrak, nocturnă, parcare auto, serviciu de Salvamont. Instalaţia pe cablu poate transporta 1.200 de persoane pe oră.

TARIFE TELESCAUN: Adulti:  1 urcare – 7 lei; 6 urcari – 35 lei; 12 urcari – 65 lei. Copii, Elevi, Studenti: 1 urcare – 4 lei; 6 urcari – 20 lei; 12 urcari – 40 lei. PROGRAM TELESCHI: Luni – Joi: 10.00 – 18.00; Vineri – Duminica: 10.00 – 20.00; Turisti fara schiuri: 10.00 – 16.00.

INFO

Slanic Moldova

www.partianemira.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: