12 Years a Slave este castigatorul ”London Critics Circle Awards” 2014

Filmul 12 ani de sclavie (12 Years a Slave), în regia lui Steve McQueen, a primit duminica seara premiul cel mare, de Cel mai bun film al anului, la London Critics’ Circle.

12 Years a Slave este considerat a fi si unul dintre favoritii la premiile Oscar din acest an, gală care va avea loc pe 2 martie, la Los Angeles. În plus, pelicula a primit si 10 nominalizări la premiile Academiei de film britanice (BAFTA), de pe 16 februarie.

London Critics’ Circle a avut loc ieri seară, la May Fair Hotel din Londra. Festivalul a început într-o notă sumbră, odată cu vestea mortii actorului Philip Seymour Hoffman.

Premiul pentru cea mai bună actrită a fost luat de Cate Blanchett, pentru rolul din “Blue Jasmine”, de Woody Allen, iar Judi Dench a primit premiul pentru cea mai bună actrită britanică a anului, pentru rolul din “Philomena”. Regizorul anului este Alfonso Cuaron, pentru thrillerul SF “Gravity”, cu Sandra Bullock şi George Clooney, film care a fost premiat pentru cele mai bune efecte speciale.

Dilys Powell Award pentru excelentă în film i-a fost decernat anul acesta actorului Gary Oldman.

Sursa: getlokal.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Concurs Fortnite Solo

Ceremonia de Absolvire a Promoției 2019 UMF Iași

O conferinta inedita la UMF Iasi, sustinuta de prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea

Stand Up cu Tutu si Badea

Scrie un comentariu: