11 Mai – Ziua Inimioarelor

ASOCIATIA COPILUL MEU INIMA MEA este o organizatie neguvernamentală, fără scop lucrativ, independentă si apolitică, înfiintată oficial în anul 2009. Din 2009 ACMIM este membră a asociatiei europene ECHDO (European Congenital Heart Disease Organisation), cu misiunea de a urmări interesele copiilor si adultilor cu defecte congenitale cardiace www.echdo.org si din 2012 membră EURORDIS (Asociatia Europeană a Bolilor Rare).

MISIUNEA asociatiei este de a face orice demers este necesar pentru a putea salva viata fiecărui copil cu probleme cardiovasculare (legislatie, stabilirea relatiilor cu spitale care pot salva aceste vieti, strângerea de fonduri). De asemenea ne propunem să demarăm si să implementăm actiuni prin care orice copil cu probleme cardiovasculare să aibă sansa la o viată normală.

BENEFICIARII asociatiei sunt copiii si tinerii cu boli cardiovasculare, rudele acestora, precum si alte categorii de persoane aflate în dificultate. ACMIM organizează în data de 11 Mai evenimentul Ziua Inimioarelor. Scopurile evenimentului sunt:constientizarea problemelor dar si a solutiilor, construirea încrederii si a sperantelor si orientarea către o abordare pozitivă a problemelor inerente.  In această zi vom fi impreuna pentru a celebra viata câstigată a multor „inimioare” si pentru ai sustine în luptă mai departe. Multi dintre acesti copii au avut parte de o cursă contra cronometru pentru a-si câstiga dreptul la viată. Pentru altii cursa abia începe.

Anul acesta, ”Ziua Inimioarelor” va avea loc în data de 11 Mai (Sâmbăta de după Sărbatorile Pascale) şi se va desfăşura la Grădiniţa Atelier în Tătăraşi (Str. Rojnita 5). La fel ca anul trecut copiii şi părinţii inimioarelor se vor întânli cu medici şi psihoterapeuţi cărora le vom adresa întrebările ce ne frământă cu privire la copiii noştri.

Puteti confirma participarea la contact@acmim.ro sau telefonic la 0723 343911.

PROGRAM

Ora 11.00
Intâlnire cu pacienti, părinti si medici la Grădinita Atelier 1

  • Prezentare ACMIM
  • Prezentare Dr. Alina Luca – coordonator Sectie Cardiologie Pediatrică – Spitalul “Sf. Maria” Iasi
  • Prezentare Gica Luca – psihoterapeut

Ora 12.00

Întâlnirea părintilor/copiilor si a prietenilor ACMIM

  • Workshop gratuit pentru părinti: „Iubirea care creste”! – traineri Luca Gica psihoterapeut si Gabi Capanistei, psiholog.
  • Workshop gratuit pentru copii: „Inimioara mea este speciala” face-painting, jocuri, concurs de pictură.

Ora 13.00

Vizită la Spitalul “Sf. Maria” Iasi – Se vor împărti la sectia de Cardiologie dulciuri si jucării copiilor.

INFO

Asociatia Copilul Meu – Inima Mea

www.acmim.ro

Gradinita Atelier 1

gradinita-atelier.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: