„10+1, Lepşa 2013”, expozițite de pictură la Iași

expozitie pictura 10+1 lepsa iasi afisConsiliul Judeţean Vrancea, Centrul Cultural Vrancea, Filiala U.A.P. Iaşi şi Filiala U.A.P. Vrancea, vă invită astăzi 01 aprilie 2014, ora 18.00 la Iaşi la vernisajul expoziţiei itinerante de pictură 10+1, Lepşa 2013.

Lucrările care vor fi expuse au fost realizate în cadrul Simpozionului Naţional de Pictură, ediţia a III-a care s-a desfăşurat în perioada 07-13.09.2013, în localitatea Lepşa, Vrancea.Simpozionul de la Lepşa îşi propune să adune tot ce arta contemporană românească are mai valoros şi de asemenea să “recompenseze” artiştii ce au participat dezinteresat la manifestările artistice organizate la Focşani în ultimii ani.

  • Pe simezele Galeriilor Cupola de la Iaşi vor expune artiştii plastici cunoscuţi din ţară: Felix Aftene, Ilie Bostan, Mihai Chiuaru, Gabriela Culic, Alexandru Ioan Grosu, Dragoş Pătraşcu, Alexandru Rădvan, Aurel Vlad, Gheorghe Zărnescu, Tudor Zbârnea şi Liviu Nedelcu.

Curatorul expoziţiei va fi artistul plastic Liviu Nedelcu, director al Centrului Cultural Vrancea.

Explorarea suprafeţei şi a resurselor sale de a dialoga cu spaţiul fără a-şi trăda identitatea, a dialogului dintre figurativul metaforic, sau discursiv, ambiguu sau conceptual, şi nuanţatele moduri de a valoriza resursele materiei cromatice în colaborare cu modurile temporale, între fixitatea statică a nontemporalităţii la dinamismul fluxurilor cromatice sau articulările narative, conferă lucrărilor de pictură realizate în această tabără de la Lepşa, calitatea de demonstraţie asupra unui important segment din arta contemporană românească, acel segment care se concentrează asupra mijloacelor de expresie, a limbajului specific, dar lasă o deschidere pentru semantici a căror anvergură sau doar urgenţă reconferă limbajului însuşi calitatea de instrument.

Criticul de artă Alexandra Titu despre Simpozionul de Artă de la Lepşa,Vrancea.

UNDE

la galeria Cupola – Iasi, str. Cuza Voda, nr.2

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: