10 intrebuintari la pliculetele folosite de ceai

E clar faptul că este perioada ceaiurilor fierbinti si, dacă nu aveti mereu ceaiuri vărsate în cească si le folositi si pe cele la pliculet, e util să stiti că există o grămadă de întrebuintări pentru pliculetele de ceai deja folosite.

1. Curătenia generală va deveni mai usoară dacă aveti câteva pliculete de ceai deja folosite la îndemână (verde, negru, alb sau rosu). Puneti câteva pliculete la fiert într-un litru de apă si cu ajutorul unei lavete puteti sterge mobila sau parchetul. Datorită acidului tanic, lemnul va căpăta strălucire si solutia astfel realizată va elimina si petele de pe lemn.

2. Ceaiul verde este bun si pentru a curăta covoarele. Un burete înmuiat în ceai verde împrospătează culorile si scoate petele din covoare.

3. Dacă gătiti des si vă plac condimentele aromate trebuie să stiti că dacă aplicati pliculetele de ceai pe mâini veti scăpa de mirosurile neplăcute pe care le-ati căpătat după ce ati tocat usturoi pentru mâncarea preferată.

4. Un alt truc pentru cei care gătesc este să marineze carnea în ceai negru.

5. Ceaiurile care contin acid tanic au efecte si asupra pielii. Specialistii în beauty spun că aplicarea pliculetului de ceai pe buze pentru câteva minute de exemplu ajută la hidratarea lor.

6. Aveti plante de interior? Desfaceti pliculetul de ceai, turnati-l în apa în care udati plantele si resturile de ceai vor hrăni plantele.

7. Dacă sunteti fani ai ceaiului verde de exemplu, folositi un pliculet în apa caldă pe care o utilizati înainte de pedichiură si manichiură. Antioxidantii din ceai vor hidrata pielea. Se poate folosi si în cadă atunci când faceti baie pentru o piele hidratată.

8. Există momente în care cearcănele dau bătăi de cap tuturor. Lăsati două pliculete de ceai la frigider la răcit si apoi asezati-le peste pleoape timp de 10 minute.Pielea din jurul ochilor va fi mai hidratată, iar ochii mult mai luminosi.

9. Pliculetele de ceai deja utilizate pot fi folosite încă o dată pentru o mască de păr naturală. Fierbeti pliculetele, lăsati apa la răcit si clătiti părul în infuzia asfel realizată. După 30 de minute puteti să vă clătiti cu apă caldă, iar părul nu doar că va fi mai hidratat, ci va căpăta si nuante mai deschise.

10. Ultima întrebuintare, dar nu ceai din urmăreste pentru iritatiile usoare, de la epilat sau bărbierit, care sunt calmate dacă peste piele este aplicat un pliculet de ceai.

Sursa: getlokal.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: