10 aplicatii pentru inceputul anului scolar

Se termina vacanta iar elevii se intorc la scoala. Sa aruncam o privire la cateva dintre aplicatiile noastre favorite, perfecte pentru noul an scolar care sta sa inceapa.

Sunrise Calendar

Va puteti organiza activitatile scolare cu aplicatia Sunrise Calendar care tocmai si-a facut debutul pe WEB si platforma Android. Aplicatia se concentreaza in primul rand pe aspect si ergonomie si se sincronizeaza cu alte servicii, precum Google Calendar. Va permite de asemenea sa va conectati si cu alte aplicatii utile, precum Evernote, de exemplu.

Google Drive

Google Drive va ofera 15 GB spatiu de stocare gratuit si va permite sa incarcati orice, de la inregistrari audio sau video pana la fotografii sau documente. Aplicatia este disponibila pentru iOS si Android. Google Drive va ofera si aplicatiile  Google Docs, Slides si Sheets, cu care puteti sa creati documente si sa lucrati pe ele impreuna cu alti utilizatori.

Evernote si Google Keep

Evernote este una dintre cele mai populare aplicatii de luat notite si va permite sa va  sincronizati toate dispozitivele. In plus, va ofera o multime de optiuni cum ar fi: salvarea de mesaje Twitter, trimiterea notitelor pe email, uploadarea de fotografii si crearea de liste cu activitatile pe care le aveti de facut. Daca vreti altceva, Google Keep este o alternativa foarte buna, disponibila pe  WEB , pe Android sau in Chrome si care va ofera si optiunea de a lua notite audio care pot fi transformate in text. Ofera, de asemenea, un widget excelent.

Cogi – notite si inregistrare audio

Cogi este o aplicatie de inregistrare audio care va ajuta sa va concentrati asupra a ceea ce se spune la un curs,  fara sa va mai faceti griji pentru luarea de notite. Disponibila pe iOS si Android, aplicatia lucreaza pastrand intr-o memorie tampon ultimele secvente audio, iar in momentul in cand se spune ceva important utilizatorul apasa butonul evidentiat pe ecran iar Cogi salveaza ceea ce tocmai s-a spus. Cand momentul a trecut, apasati butonul din nou si Cogi este pregatit pentru o noua inregistrare. Puteti adauga inregistrarii, imagini, texte sau propriile notite.

Duolingo

Pentru toti cei care invata limbi straine, Duolingo este o unealta multiplatforma care va ajuta sa traduceti site-urile web. Va ofera si posibilitatea de a invata o limba straina prin joc, provocandu-va la exercitii de citire, sciere si pronuntie. Daca vrei sa inveti engleza in nmod rapid, gratuit si distractiv, Duolingo este alegerea potrivita.

Mint

Aplicatia va permite sa administrati propriile finante si sa economisiti bani. Este un instrument pentru urmarirea bugetului personal si este perfect pentru a vedea unde se duc cei mai multi bani, ceea ce, cu o bugetare corecta, va poate aduce economii importante. Puteti seta un memento al facturilor pe care trebuie sa le platiti si va ofera si sfaturi pentru gestionarea bugetului personal.

Sleep Cycle

Toti insomniacii, pasari de noapte, au somnul usor dar un somn de calitate va poate ajuta in obtinerea unor rezultate mai bune la invatatura. Aplicatia, disponibila pe iOS si Android utilizeaza accelerometrul din telefon pentru a va monitoriza miscarile din timpul somnului si a stabili in ce ciclu al somnului sunteti. Va va trezi atunci cand sunteti in cea mai usoara faza, pentru ca trezirea sa fie cat mai naturala.

Marvin

Marvin este un cititor de eBook pentru iOS, cu o multime de optiuni de customizare care sa va ajute sa cititi ceea ce va place, cum va place. Puteti adauga propriile notite intregului continut, se integreaza cu alte aplicatii precum Google Maps si IMDB sau cu alte dictionare salvate in dispozitivul vostru. Pe platforma Android, Google Play Books este o alternativa buna, care va permite sa incarcati propriile documente PDF pe care sa le cititi apoi pe orice dispozitiv.

Dragon Dictation

Este o aplicatie iOS si Android care va ofera o platforma accesibila de recunoastere a vocii si transformarii a dictarii in text. Puteti dicta email-uri, mesaje text si multe altele. Ofera posibilitatea de a dicta chiar si atunci cand telefonul este blocat. Pentru cautari puteti folosi Dragon Search, care face o treaba foarte buna in limba romana.

Sursa: techcrunch.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: