10 ani de TEMPS D`IMAGES. Independență. Experiment. Producție. / tranzit.ro

 

Vineri, 16 Februarie, orele 19.00 la tranzit.ro/ Iași va avea loc lansarea catalogului împreună cu IULIA POPOVICI şi MIKI BRANIŞTE: ”10 ani de TEMPS D`IMAGES. Independență. Experiment. Producție.”

Nu ai conștiința a ceea ce-ai făcut decît atunci cînd ajungi să te uiți în urmă (fiindcă în față e foarte multă ceață). Catalogul celor 10 ani de Temps d’Images e ca o excursie în grup în vîrf de munte, de unde, în aerul rarefiat care-ți taie respirația, vezi întinzîndu-ți-se la picioare un deceniu de teatru și dans independent. Fiecare dintre interviurile din catalog vorbește despre creșterea și provocările acestor artiști, de la Vava Ștefănescu și Farid Fairuz la David Schwartz și Radu Apostol, și despre felul în care Festivalul Temps d’Images i-a sprijinit s-o facă, și-a asociat definitiv conceptul cu nevoile și viziunile celor cu care a colaborat. Timp de 10 ediții, Temps d`Images a făcut producții și coproducții, rezidențe și parteneriate, a invitat spectacole, ateliere, conferințe și concerte, cu artiști din România și din străinătate. A făcut-o cu o echipă mică și un buget încă și mai mic – dar, se vede la capătul acestui bilanț care este Catalogul de față, a reușit de fiecare dată.” (Iulia Popovici, co-curator al Festivalului Temps d`images Cluj)

Eveniment organizat de tranzit.ro/ Iași în colaborare cu Asociația Colectiv A din Cluj. Realizarea catalogului a fost posibilă cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național, prin programul de proiecte editoriale.

Această lansare și transmisiune Live este realizată în cadrul proiectului de lungă durată – tranzit.ro/ Iași: Spațiul public. aLIVE desfășurat în perioada 2016-2018 și realizat cu sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Iași prin programul pentru acordarea de finanțări nerambursabile în anul 2018 din bugetul Primăriei Municipiului Iași.

INFO

tranzit.ro/ Iasi

Str. Al. Lăpuşneanu, nr. 7-9

www.tranzit.org

www.facebook.com/tranzitro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: