1 mai fara petreceri populare la Iasi

Începând de pe 1 mai vă puteţi plimba cu barca sau cu telescaunul la Ciric. Se va inaugura doar o parte din baza de agrement, restul fiind încă în lucru. Nu se vor percepe bilete la telescaun, bărci, hidrobiciclete sau terenul de minigolf. Ieşenii vor putea petrece de 1 Mai doar pe cont propriu. Nici Primăria, nici PSD Iaşi nu vor organiza serbări câmpeneşti cu mici şi bere din cauza postului.

Singurul eveniment de amploare care va fi organizat astăzi este inaugurarea complexului de agrement Ciric. Panglica va fi tăiată dimineaţă, astfel că ieşenii se vor putea bucura de telescaunul, bărcile, hidrobicicletele sau terenul de minigolf. Reprezentanţii RATP vor introduce o cursă specială pentru ca ieşenii să ajungă mai repede la Ciric. Traseul va fi unul estival şi va avea ruta Târgu Cucu-Ciric. În timpul săptămânii, ieşenii vor avea la dispoziţie un microbuz care va efectua această cursă la fiecare oră. În timpul weekendului, vor circula două microbuze cu plecări din jumătate în jumătate de oră. Prima cursă va porni astăzi, la ora 8 dimineaţă şi ultima, la ora 21. Reprezentanţii Primăriei nu vor percepe niciun tarif la obiectivele care vor fi inaugurate la Ciric.

Ieşenii le vor putea folosi gratuit până pe 10 mai, dată de la care biletele vor varia între 5 lei şi 80 de lei. Începând de mâine, ieşenii vor putea folosi cele 30 de bărci şi zece hidrobiciclete, precum şi terenul de minigolf şi locurile de joacă pentru copii. Deocamdată, doar acestea sunt obiectivele complet funcţionale. Restul vor fi deschise până în toamnă.

Primăria a identificat şi formula prin care va administra baza de agrement. Ciricul va fi predat Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat care se ocupă şi de ştrandul municipal, baza de agrement Nicolina sau pârtia de schi. DAPPP se va ocupa de încasările de la Ciric şi va încheia contracte cu Salubris, Servicii Publice, firmă de pază şi alţi furnizori de utilităţi pentru a asigura funcţionarea şi întreţinerea bazei de agrement. „DAPPP are structura creată pentru a administra o astfel de zonă. Este posibil să fie nevoie şi de noi angajări. O parte se vor transfera de la spaţii verzi. De exemplu, cei trei meseriaşi pe care i-am calificat pentru transport cabluri vor fi transferaţi“, a declarat viceprimarul Mihai Chirica. Acesta a mai anunţat că pregătirile la ştrandul municipal vor începe abia după 15 mai. Cel mai probabil, piscinele din Cicoarei vor fi deschise până pe 1 iunie.

Autor: Gabriela Toma, Ziarul de Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: