1 iunie la Muzeul Literaturii Romane

Ziua de 1 iunie va fi sărbătorită şi la Muzeul Literaturii Române, care organizează sau găzduieşte mai multe manifestări.

La muzeul „Constantin Negruzzi” de la Hermeziu se va organiza, începând cu ora 10:00, traditionalul program „Acasă la familia Negruzzi”, care va antrena copiii din localitătile Hermeziu, Trifesti si Zapolodeni. Acestia vor participa la momente artistice, jocuri ale copilăriei, ateliere tematice, proiectii de filme.

De la ora 11, în Galeriile „Pod Pogor”, actorul Liviu Smântânică, de la Teatrul „Luceafărul”, va deschide o expoziţie personală de portrete în ulei. Acestea sunt reunite sub genericul „Portretele inocenţei” şi vor fi prezentate de criticul Ioan Holban.

În curtea Muzeului „Vasile Pogor”, între orele 15 şi 19, Asociaţia Mai Bine susţine o ediţie specială a „Bazarului solidar”. În intervalul 14-15, ieşenii inimioşi sunt aşteptaţi să doneze hăinuţe, accesorii, cărţi, jucării şi diferite obiecte funcţionale, uitate însă prin ungherele caselor, pentru a fi vândute la preţuri modice. „Prin acest bazar, ne propunem să contribuim în triplu sens la adăugarea de valoare gesturilor noastre: ecologic – prin practica de reutilizare a produselor, social – prin implicarea comunităţii locale, economic – prin cumpărăturile în scop caritabil. Toate fondurile obţinute de pe urma bazarului vor ajunge la un centru de recuperare a copiilor cu handicap mental sever din Iaşi”, au precizat reprezentanţii Asociaţiei Mai Bine. Pe lângă satisfacţia ajutorului acordat copiilor cu dizabilităţi, cei care se vor alătura evenimentului se vor delecta cu muzică jazz ori funk. Totodată, vor avea prilejul să descopere mici bucurii ale copilăriei: să înălţe zmeie din hârtie, să înveţe să conducă o bicicletă sau să facă baloane de săpun. De asemenea, cei interesaţi vor putea să participe la o tombolă în urma căreia vor fi desemnaţi cel puţin 10 câştigători. Aceştia vor fi răsplătiţi cu sacoşe de pânză, seturi de ghivece ecologice, sucuri naturale, bonuri de consumaţie la Cafeneaua Acaju, câteva cărţi apărute la Editura Humanitas sau cu produse reciclate.

La Bojdeuca lui Ion Creangă din Ţicău, copiii îi vor avea ca oaspeţi, de la ora 11, pe membrii ansamblului folcloric «Balada» din Gropniţa-Săveni şi pe Şefan Atârgoviţoae, câştigătorul emisiunii-concurs «Ti lascio una canzone» din Italia. Încă de la înfiinţarea sa, Muzeul Literaturii Române Iaşi a încurajat evenimentele dedicate copiilor, an de an dezvoltând programe dintre cele mai diverse şi creative”, a completat Dan Lungu, director al instituţiei.

INFO

www.muzeulliteraturiiiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: