„POLISH RO.WIKIPEDIA”/ Concurs de promovare a Poloniei în Enciclopedia liberă WIKIPEDIA în limba română

„POLISH RO.WIKIPEDIA”/ Concurs de promovare a Poloniei în Enciclopedia liberă WIKIPEDIA în limba românăInstitutul Polonez din București și Wikipedia® în limba română organizează concursul intitulat POLISH RO.WIKIPEDIA®. Articole legate de Polonia postate pe Wikipedia® până la data de 16 decembrie îi pot aduce autorului un premiu constând într-un week-end  la un hotel de 4 stele din centrul Varșoviei.

Wikipedia® în limba polonă este a 6-a cea mai mare ediție a enciclopediei libere din lume cu un număr impresionant de articole, care depășește 900 de mii. Scopul concursului este așadar încurajarea dezvoltării Wikipediei românești, care în momentul de față conține aproape 220 de mii de contribuții, și, în același timp, promovarea imaginii Poloniei.

La concurs pot lua parte toți vorbitori de limba română. Se poate lucra de asemenea în echipe de câte două sau trei persoane. În concurs pot fi înscrise articole nou întocmite sau articole deja existente completate sau corectate. Se admite și traducerea de articole din alte versiuni ale Wikipediei în alte limbi. Singura condiție este ca articolele înscrise în concurs să fie direct legate de Polonia, spre exemplu să aibă ca subiect personalități poloneze, cultura poloneză, știința, tradiția, istoria etc. și, în același timp, să fie redactate în conformitate cu regulile Wikipediei.

Concursul se va desfășura în perioada 5 noiembrie – 16 decembrie 2012. Începând cu data de 5 noiembrie vă puteți înscrie, prin trimiterea unui e-mail la adresa bucuresti@instytutpolski.org. Rezultatele concursului vor fi anunțate pe site-ul Institutului Polonez pe data de 20 decembrie 2012.

Participantul, care va contribui în cea mai mare măsură la dezvoltarea articolelor legate de Polonia de pe Wikipedia®, va crea cele mai multe articole noi  sau va completa în mod semnificativ articolele deja existente, va câștiga un week-end, în perioada aleasă, la hotelul Polonia Palace care se află într-o clădire istorică din inima Varșoviei.

Pentru articolele remarcabile, vor fi acordate premii suplimentare: invitații la evenimentele culturale organizate de Institutul Polonez, cărți și albume, CD-uri cu muzică clasică sau jazz.

Regulamentul concursului se poate găsi pe pagina de internet a Institutului Polonez: www.culturapoloneza.ro.

Wikipedia® este o enciclopedie generală, disponibilă pe Internet în mai multe limbi, având conținut deschis tuturor, atât pentru utilizare cât și pentru dezvoltare. Este dezvoltată prin colaborarea voluntară a unui mare număr de persoane și administrată de fundația non-profit Wikimedia®.

INFO

www.culturapoloneza.ro

www.getyourip.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: