„În zbor barba nu crește”, de Horia Rizea

„În zbor barba nu crește”, de Horia RizeaLa Iași va fi lansata prima carte din România scrisă de fratele unei fetițe cu autism

Luni, 15 octombrie, ora 18:30 Asociația Învingem Autismul, Editura Frontiera și ANCAAR Filiala Iași vă invită la librăria Cărturești, în Str. Tudor Vladimirescu nr.2, Iulius Mall, et. 2, unde va avea loc lansarea cărții „În zbor barba nu crește”,prima carte din România scrisă de fratele unei fetițe cu autism.

„În zbor barba nu crește” este o carte emoționantă  care prezintă situații reale din viața copiilor cu autism și ilustrează cu umor modul în care trebuie susținută interacțiunea cu aceștia.

Lansarea va fi însoțită de o expoziție de fotografie-eseu despre autorul cărții,  Horia  Rizea, realizată de către  Andrei Pungovschi, expoziție care va fi expusă la sediul Cărturești Pallas. Evenimentul de lansare va avea loc în prezența organizatorilor și pasaje din carte vor fi citite de frați de copii cu autism din Iași.

Scrisă sub forma unui jurnal,  cartea este o excelentă ilustrare într-o notă veselă și optimistă a unor întâmplări din viața lui Horia Rizea, un băiat de 13 ani, alături de Kiti, sora  sa cu autism.  Vârsta autorului conferă textului o prospețime aparte și transformă lectura într-o călătorie plăcută către o lume percepută îndeobște în tușe dramatice. Cartea este ilustrată cu desene pe tema „Eu și fratele meu”, realizate de copiii din câteva grădinițe din București.

În prima parte a zilei de luni, 15 octombrie, frați de copii cu autism din Iași vor susține și sesiuni de lectură din cartea lui Horia în Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi (ora 13.00) și Școala gimnazială Otilia Cazimir (ora 11.00), iar cadrele didactice vor stimula elevii să împărtășească din propriile lor întâmplări ale relației cu frații și surorile lor sau cu prieteni care le sunt ca niște frați.

Același tip de evenimente au avut loc și în București și Cluj-Napoca. Cartea poate fi achiziționată din librăriile Cărturești, de la sediul Asociației Învingem Autismul (Șoseaua Ștefan cel Mare nr. 1-3, Blocul Perla, parter, sector 1, București)  sau prin comenzi online pe site-ul Editurii Frontiera: www.editurafrontiera.ro.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: