“Nebun de alb” in Hunter’s Pub

emeric imre

Indragostit de folk si poezie, Emeric Imre si-a dedicate intreaga viata muzicii. Sub denumirea de “EMERIC TRIO”, alaturi de Sorin Zamfir (tobe) si Gabriel Ghita (clape) au realizat concerte de exceptie in intreaga tara, primind ropote de aplauze de la spectatorii ridicati in picioare.

Un show extraordinar promit si pe 18 ianurie 2013, de la ora 21.00, atunci cand vor sustine un concert de doua ore in Hunter’s Pub. Nu vor lipsi piese precum: “Nebun de alb”, “Juramant”, “Hai iubito”, “Buna varianta rea”, “Ipostaze”, dar si multe alte piese din repertoriul propriu si nu numai.

REZERVARI SI BILETE

Pretul unui bilet este de 20 de lei. Acestea se pot achizitiona de la barul Hunter’s Pub, inclusiv in ziua concertului. Rezervarile se fac la numarul de telefon: 0752.005.052.

DESPRE

Emeric Imre s-a nascut la inceputul anului 1965 in Cluj, mama sa fiind jumatate romanca, jumatate poloneza iar tatal jumatate maghiar, jumatate evreu. A fost indreptat spre muzica inca de mic, incepind sa studieze vioara din clasa I, la indemnul tatalui sau. Mare iubitor de fotbal, Imre a practicat fotbalul timp de noua ani. De altfel, a marturisit ca parasirea carierei sportive este unul din regretele care il apasa uneori. In clasa a VIII-a “descopera” chitara devine mebru al Cenaclului “Nicolae Tautu” al Casei Armatei din Cluj.

In 1984, a debutat la Cenaclul Flacara, impreuna cu Ghita Cucui si Liviu Robu cu care formau grupul Notorius. Euforia scenei a fost curmata, insa, de chemarea „in armata”. A fost militar la o unitate din Timisoara, in orchestra careia a cantat la vioara si chitara. La terminarea stagiului militar, a aflat ca Cenaclul Flacara s-a desfiintat.

In 1992 si-a reluat activitatea alaturi de Cenaclul lui Paunescu, cu turnee si concerte in intreaga tara, dar doar pana in anul 2000. Atunci Cenaclul lui Paunescu si-a incetat activitatea. Emeric Imre a luptat, insa, mai departe pentru promovarea folkului.

Pe langa participarea la manifestari precum turneul „Folk You”, la a carui initiere sustine ca a avut o contributie insemnata, timp de un an, organizeaza in fiecare joi, in localul clujean Pub Zone, seri de folk. In spatiul putin fastuos, dar primitor, au cantat de atunci „nume sonore din breasla”: Dinu Olarasu, Adrian Ivanitchi, Tatiana Stepa, Florin Chilian, Vali Moldovan, Octavian Bud, Emilian Onciu, grupul Orizont 77 (format din Magda Puscas, Vali Moldovan si Ghita Danciu), Vasile Mardare, Dan Vana sau Hans Knall.

In 2006 lanseaza albumul „Nebun de alb”, inregistrat impreuna cu Jimi El Lako (vioara si chitara), Roje (clape) si Sebi Lazar (percutie) in studioul primului

Hunter’s Pub

Telefon: 0752.005.052

www.hunterspub.ro

www.facebook.com/hunterspub.iasi


ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: