„La ce este bun un premiu literar?”/ 4 decembrie

„La ce este bun un premiu literar?”/ 4 decembrie afisLa ce sunt bune premiile literare in ziua de azi? Si-au pastrat valoarea simbolica de alta data? Care sunt premiile literare franceze? Cine sunt laureatii 2012 ai premiilor literare franceze? Cui i-a fost decernat recent prestigiosul Premiu Goncourt?Iata doar cateva intrebari la care Francis CLAUDON, profesor emerit la Universitatea Paris-Est si profesor la Universitatea din Viena va raspunde martea viitoare in cadrul unei conferinte intitulate „La ce este bun un premiu literar? Goncourt-ul si premiile literare franceze”. Evenimentul va avea loc in sala „B. Fondane” a Institutului francez din Iasi, iar intrarea va fi libera. 

Comparatist, cu o activitate centrata pe secolul al XIX-lea, Francis CLAUDON este specialist in raporturile literaturii cu artele si muzica si in istoria literara comparata. A fost invitat adesea in Romania unde a coordonat mai multe teze de doctorat in cotutela. Seminarul de anul trecut a raspuns urmatoarei intrebari: „Cum poate capata un scriitor o anergura „mondiala”: contribuie si premiile la aceasta?”. Iata o alta intrebare la care asteptam un raspuns marti, 4 decembrie, de la ora 16.00.

  • Conferinta sustinuta de profesorul Francis CLAUDON
  • Moderatoare: Prof. univ. dr. Marina MURESANU
  • Marti, 4 decembrie, ora 16.00
  • Sala „B. Fondane”, Institutul francez Iasi

INTRAREA LIBERA

INFO

Institutul francez Iasi, bd. Carol I nr. 26

Tel: 0232.267.637

www.institutfrancais-roumanie.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Discuţie despre lucrarea ”Banner” (de Dan Acostioaei) cu Dan Acostioaei şi Nebojša Milikić, moderată de către Vahida Ramujkić.

Russian Cossack State Dance Company, cea mai buna companie ruseasca din lume vine la Iasi

Seara de film german: Herta Müller – Alfabetul fricii(2015, 56 min)

Artisti romani participa la Designblok – Prague Design and Fashion Week 2017

Scrie un comentariu: