„HOINAR prin Piata Matache”, lansat in Cafeneaua Alumni

„HOINAR prin Piata Matache”, lansat in Cafeneaua Alumni afis iasi www.iasifun.roEvenimentul de lansare a primului albumul folk al lui Marius Matache are loc vineri, 15 februarie 2013, de la ora 19. Intrarea este libera. La eveniment ii vor fi alaturi Daniel Iancu, producatorul sau, Alexandra Andrei si Cosmin Vaman, tineri interpreti ieseni de muzica folk.

Marius Matache isi va lansa primul album folk si la Iasi, vineri, incepand cu ora 19, in Cafeneaua Alumni din corpul R al Universitatii „Al.I. Cuza”. La eveniment ii vor fi alaturi Daniel Iancu, producatorul sau, Alexandra Andrei si Cosmin Vaman, tineri interpreti ieseni de muzica folk. Intrarea va fi libera.

Albumul, intitulat „HOINAR prin Piata Matache”, reuneste 13 piese si colaborari pentru orchestratii cu Daniel Iancu, Madalin Giambasu, Ovidiu Mihailescu, Radu Tudoroiu, Stefan Craciun si Petre Ciobanu. Printre textieri se numara, in afara de Marius Matache, Loredana Tudor-Tomescu, Lucian Avramescu, Ovidiu Mihailescu, Liviu-Florian Jianu si Laurentiu Ghita.

„Pentru albumul pe care il lansez am asteptat 4 ani, dintr-o mie de motive, unele care tin de mine, altele care tin de conjuncturi sau piedici naturale sau sistematice. De fapt, se adevereste din nou zicala conform careia «Toate se intampla la momentul potrivit». Titlul de «HOINAR prin Piata Matache» are mai multe argumente. In primul rand, pentru ca in facultate profesorii ma stiau drept «baiatul cu piata». In plus, trebuie ca macar la a 77-a spita sa fi fost cumva ruda cu celebrul macelar, deci e normal sa ne asociem. Apoi, albumul este o hoinareala stilistica si tematica, cele 13 piese de pe album incluzand elemente de folk clasic, dar si teme de blues, un banjo de country pur, un slap bass de funk, o balada rock, cu teme sociale, de dragoste sau satirice”, subliniaza Marius Matache pe blogul sau.

Marius Matache a lansat primul portal de muzica folk din Romania, Forever Folk, pe care il coordoneaza si in prezent. Este fondator al trupei Imperfect alaturi de Madalin Giambasu si membru fondator al proiectului Gashkademia de Folk. „Unii ma stiu ca muzician, altii ca blogger, cativa ca cercetator. Cel mai des sunt tipul care face oamenii sa zambeasca”, se autocaracterizeaza Marius Matache.

In Bucuresti, albumul este lansat diseara, 11 februarie 2013, la Teatrul Excelsior, urmand ca pe 1 martie sa fie prezentat publicului din Craiova.

Sursa: www.ziaruldeiasi.ro; autor: Loredana Oprea

VIDEO

INFO

www.mariusmatache.ro

www.foreverfolk.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: