„FII VEDETA IASULUI”!

Concursul de interpretare vocala „FII VEDETA IASULUI” este un proiect muzical ce are ca principal obiectiv promovarea pe plan local si national a tinerilor solisti din municipiul Iasi si zona Moldovei, dar si a celor din Basarabia. Concursul se doreste a fi o rampa de lansare pentru tinerii interpreti de muzica pop-rock cu varsta de peste 16 ani.

Concursul este unul de nivel ridicat din punct de vedere muzical, din urmatoarele considerente:

–          dificultatea cantecelor impuse concurentilor prin „Lista cantecelor obligatorii” (piese din repertoriul international – Queen, Adele, Van Halen, Withney Huston, Joe Coker, Beyoncé, Reamonn, Christina Aguilera, Bon Jovi, Lara Fabian – dar si din repertoriul romanesc – Holograf, Proconsul);

–          diversitatea cantecelorobligatorii” dar si a celor „la alegere” care apartin atat unor formatii celebre ori supervedete din perioada „clasica” a muzicii pop-rock (Queen, Prince, Whitesnake, Elton John, Phil Collins, Tom Jones, Charles Aznavour, Joe Cocker, Elvis Presley, Patricia Kaas, Bon Jovi, Aerosmith, Brian Adams, ABBA, Smokie, Edith Piaf), cat si unor supervedete din noul val (Beyoncé, Reamonn, Christina Aguilera, Daniel Powter, Shania Twain, Jennifer Lopez, Rihanna). Astfel, daca vor sa aiba sanse reale de a deveni „VEDETA IASULUI”, tinerii solisti ai generatiei actuale vor trebui sa-i studieze cu mare atentie pe „clasicii” muzicii pop-rock, în timp ce eventualii concurenti mai experimentati vor trebui sa-si alinieze repertoriul la trendurile muzicale actuale.

–          numarul redus de concurenti (cel mult  opt) care vor fi admisi în CONCURS în urma etapei preliminare de PRESELECTIE, tocmai în dorinta de a realiza un nivel cat mai ridicat al competitiei muzicale;

–          miscarea scenica la care va trebui sa recurga fiecare concurent pentru a fi „în ton” cu coregrafia asigurata în spatele lor de trupe de dansatori, daca bugetul acordat concursului va permite inclusiv participarea trupelor de dans avute în vedere;

–          calitatea muzicala a negativelor puse la dispozitia concurentilor prin „Lista cantecelor la alegere”, care NU este obligatorie pentru concurenti, acestia avand dreptul de a opta pentru piese „la alegere” pe care le vor interpreta avand ca suport fie negative proprii, fie acompaniamente asigurate de formatiile live aduse din propria lor initiativa sau prin grija organizatorului (Ateneul Tatarasi) ori a partenerilor (Municipiul Iasi si Palas Mall).

–          numarul apreciabil de interpretari diferite pe care un participant în concurs trebuie sa le abordeze cu succes pentru a evolua în SEMIFINALE (6 cantece = 4 „la alegere” + 2 obligatorii) sau în FINALA (8 cantece = 5 „la alegere” + 3 „obligatorii”), la care se adauga (eventual) 1 cantec suplimentar solicitat de JURIU pentru edificare. Numarul mare de cantece necesar a fi interpretate de un concurent pentru a accede în FINALA concursului este determinat de conditia impusa prin REGULAMENTUL concursului ca acele 6 cantece din etapa de CONCURS (3 „la alegere” + 3 „obligatorii”) sa fie altele decat cele 2 cantece „la alegere” din etapa de PRESELECTIE.

Departajarea concurentilor se face de catre un JURIU format din 4 membri avand o probitate profesionala si morala recunoscuta public.

LISTA CONCURENTI

Listă concurenți Concurs ”Fii vedeta Iaşului” ediţia a II+a.

  • Apetroaei Roxana Mihaela;
  • Cristea Oana;
  • Domsa Andreea Nicoleta;
  • Frigura Bianca Gabriela
  • Luca Laura Elena;
  • Mititelu Nicoleta;
  • Niamtu Ionut Dragos;
  • Vornicu Diana Elena;

Prima editie a concursului a avut loc în anul 2010 în organizarea Ateneului Tatarasi în parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi. CONCURSUL propriu-zis s-a desfasurat la Ateneul Tatarasi, iar GALA LAUREATILOR a avut loc la Hotelul „Unirea” din Iasi. Fiind o editie inaugurala, bugetul alocat a fost unul mai modest (8.378 lei), în conditiile în care premiile au însumat doar 600 lei, iar coregrafia CONCURSULUI (nu si cea a GALEI) a fost gratuita prin bunavointa trupelor de dans participante. Partenerii de atunci ai Ateneului Tatarasi si Primariei Municipiului Iasi au fost: TVR Iasi, Radio Iasi, Opera Nationala Romana Iasi, Universitatea de Arte „George Enescu” Iasi, Ziarul de Iasi si Hotelul „Unirea” din Iasi.

INFO

ATENEUL TĂTĂRAŞI

Str. PICTORULUI nr. 14 IAŞI, cod postal 700320

Telefon/ Fax: 0232 261 846,  ateneutatarasi@yahoo.com

www.ateneutatarasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: