„Dupa Dealuri”, lansat la Iasi in Cinema City si Victoria/ 26 octombrie

„Dupa Dealuri”, lansat la Iasi la Cinematograful Victoria/ 26 octombrie afis

Filmul premiat la Cannes şi propus de România la Oscar, „După dealuri”, în regia lui Cristian Mungiu, va avea parte de o seară de gală la Iaşi – oraşul din care provin atât regizorul cât şi o mare parte dintre actori – vineri, 26 octombrie, de la 18.00, la Cinema City din Iulius Mall, şi de la 19.00 si 21.30, la Cinema Victoria.

Regia: Cristian Mungiu
Dramă/ Cu: Valeriu Andriuţă, Cosmina Stratan, Cristina Flutur
CINEMA VICTORIA/ Vineri (26 octombrie 2012) – 12.00, 14.30, 19.00 (Spectacol de gala), 21.30 (Al doilea spectacol de gala)
CINEMA CITY/ Vineri (26 octombrie 2012) – 18.00

Se vor întâlni cu publicul din Iaşi Cristian Mungiu și actorii din rolurile principale: Cosmina Stratan şi Cristina Flutur – premiate la Cannes pentru interpretare -, Valeriu Andriuţă și Dana Tapalagă. La premiera de gală sunt aşteptaţi şi actorii ieșeni Dionisie Vitcu, Ion Sapdaru, Teodor Corban, Petronela Grigorescu, Călin Chirilă și Gina Ţandură. Din distribuție fac parte și Cătălina Harabagiu, Radu Zețu, Anda Bîrleanu, Liana Petrescu și Marian Adochiței, ceea ce face din „După dealuri” filmul cu probabil cea mai mare densitate de interpreți ieșeni realizat vreodată.

Cristian Mungiu: „Nu aleg actori ieșeni din patriotism local, ci caut întotdeauna cei mai potriviți interpreți pentru fiecare rol. În acest film se vorbește cu accent moldovenesc și, prin urmare, m-am îndreptat în mod natural cumva către interpreți din Moldova, pentru că nu cred că accentul se poate imita. Dincolo de asta însă, există pesemne în subconștientul meu o înclinație spre a considera firesc și natural un anume gen de intonare, frazare și rostire pe care îl cunosc din copilărie. Spun asta pentru că i-am ales pe mulți dintre cei mai tineri pentru film înainte de a ști că sînt din Iași”.

Proiecţiile de seară vor fi precedate, de la 16.00, de o conferinţă de presă, la Cinema City de la Iulius Mall.

Cristian Mungiu: „Am revenit în Iași cu ocazia fiecărui film pe care l-am făcut, “ discuțiile cu spectatorii de după proiecții fiind momentul cel mai important pentru mine  pentru că atunci, mai mult decât oricînd, poți afla direct în ce măsură ai reușit să-ți emoționezi publicul”.

Din 26 octombrie, „După dealuri” poate fi văzut și în Bucureșsti, Brașov, Cluj, Arad, Bacău, Brăila, Baia Mare, Constanța, Craiova, Piteșsti, Ploiești, Timișoara, Tulcea, Tîrgu Mureș. Traseul filmului cuprinde peste 40 de orașe din România, unele dintre ele fără săli de cinematograf – programul detaliat al proiectiilor fiind actualizat în permanență pe site-ul filmului, www.dupadealuri.ro.

DESPRE FILM

După dealuri” este scris și regizat de Cristian Mungiu, inspirat de romanele non-ficţionale ale Tatianei Niculescu-Bran. Imaginea este semnată de Oleg Mutu. Filmul spune povestea a două fete care au crescut împreună şi care se reîntâlnesc după câţiva ani de despărţire. Alina se întoarce din Germania să o ia cu ea pe Voichiţa, prietena ei din copilărie faţă de care se simte încă foarte ataşată. Voichiţa şi-a găsit însă calea în credinţă, iar maicile printre care trăieşte la mănăstire ţin locul familiei pe care nu a avut-o niciodată. Alina luptă cu toate puterile să recâştige afecţiunea Voichiţei, făcându-i pe cei din jur să se întrebe de unde vine forţa care o animă.

Filmul premiat la Cannes pentru scenariu și interpretare îşi continuă între timp traseul prin marile festivaluri ale lumii. Notorietatea îi este confirmată de proiecțiile sold out – cu câteva zile înainte de rulare – de la Haifa, Hamburg, BFI London Film Festival sau New York Film Festival. Recent, „După dealuri” a câștigat Marele Premiu al secțiunii Filmmakers of Tomorrow – FEDEORA, la Festivalul Internațional de Film de la Haifa, trofeu acordat de un juriu desemnat de Federația Criticilor de Film din Europa și Zona Mediteraneană. „După dealuri” a fost desemnat Cel mai bun film la Festivalul de Film de la Vukovar (Croația) şi la Herceg Novi (Muntenegru).

În jur de 40 de țări, inclusiv Statele Unite, Marea Britanie și Rusia, au cumpărat drepturile de distribuție ale filmului. Distribuitorul român este Voodoo Films.

Eveniment organizat cu sprijinul Provident și al Primăriei Municipiului Iaşi.

Parteneri media: B1 TV, TVR, Europa FM, Evenimentul zilei, Gazeta sporturilor, Ziare.com, Hotnews.com, Zile şi nopţi, Cinematique, BeWhere, Port.ro, Liternet.ro, CinemaRx.ro, Studentie.ro, Eva.ro, Cinefan.ro, Filmreporter.ro, Spectacular TV, Cărtureşti.

BILETE

Intrarea se va face pe baza de invitatie, dar si de bilet. Biletele pentru specatcolul de gala de la Victoria sant puse in vanzare de luni, la pretul de 8 lei.

INFO

www.dupadealuri.ro

www.facebook.com/DupaDealuriBeyondtheHills

www.mobrafilms.ro/dupa-dealuri

TRAILER

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: