FRINGE IASI: „Accidente înspăimântătoare pe terenul de joacă”

„Accidente înspăimântătoare pe terenul de joacă” de Rajiv Joseph, semnat de regizorul american Ryan Whinnem, la HAND Bar (Str.Crisan nr. 12, lângă Baia Turcească). Luni 17 iunie, la ora 17:00 si 20:00, iesenii îi pot urmări pe Tudor Aaron Istodor si Simona Cuciurianu într-o dramă cu accente comice despre accidente, răni… si dragoste.

DESPRE

„Accidente înspăimântătoare pe terenul de joacă” spune povestea lui Doug (Tudor Aaron Istodor) si Kayleen (Simona Cuciurianu) pe parcursul a 30 de ani de viată, din copilărie până la vârsta de 38 de ani. Relatia dintre ei este urmărită într-un stil tragicomic din perspectiva rănilor care îi aduc, periodic, împreună, uniti într-un mod unic si de neînteles pentru restul lumii.

Dramaturgul Rajiv Joseph construieste o poveste convingătoare, neconventională, despre natura viscerală a iubirii (ne)împărtăsite. Salturile temporale succesive dintre scene dezvăluie spectatorului frânturi din relatia dintre Doug si Kayleen, în timp ce acestia se apropie unul de celălalt sau se distrug reciproc prin răni reale si imaginare. Piesa este o harta a relatiei dintre personaje prin intermediul rănilor suferite, experientelor traumatizante. Are o latură amuzantă chiar dacă exploatează zone întunecate si delicate; este dramă si comedie.

De mici copii cădeam, ne certam, ne îndrăgosteam… si între timp am crescut…cu zgârieturi, vânătai si răni…ne găsim unii pe altii pentru ca mai apoi să ne îndepărtăm… Dragostea doare. La fel si oasele rupte. Ce doare mai tare?

Autorul Rajiv Joseph este una dintre noile revelatii ale teatrului american, câstigând numeroase premii precum NEA Award pentru cea mai bună piesă si Whiting Writers Award. În 2010 a fost finalist în cursa pentru Premiul Pulitzer, cu piesa „Bengal Tiger at the Baghdad Zoo”.

Regizorul american Ryan Whinnem este director al Companiei de Teatru „Vacant Lot” în New York. A colaborat cu „Milwaukee Shakespeare”, „The Folger Theatre„ si “The Shakespeare Theatre” si a lucrat ca regizor în Boston, Baltimore, Washington DC si New York City.

Regia: Ryan Whinnem / Distributia: Tudor Aaron Istodor, Simona Cuciurianu / Scenografia  si afisul: Tudor Prodan / Spectacol produs de: Asociatia Pro Drama, Teatrul Fără Frontiere si Godot Cafe-Teatru.
Sponsor: Brâncoveanu Vinars
Spectacolul a fost prezentat în Premieră în România pe 6 septembrie 2012 la Godot Cafe-Teatru, Bucuresti.

INFO

BAR HAND

Str. Crisan 12

Asociatia ProDrama

www.prodrama.ro

Festivalul International al Educatiei Iasi: www.fieiasi.ro

Iasi Fringe Festival: facebook.com/IasiFringeFestival

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: