“Romanasii Ecologisti” va asteapta cu eco-martisoare la Moldova Mall

Prescolarii grupei “Romanasii” ai Gradinitei “Sfantul Sava” din Iasi isi vand martisoarele si felicitarile la Moldova Mall. Sambata si duminica, 26 si 27 februarie 2011, intre orele 16 si 18, prichindeii grupei mare “A” isi vor instala mini-atelierul “Martisor” la parterul centrului comercial. Clientii se vor convinge de iscusinta “Romanasilor” in a confectiona handmade simbolurile primaverii din materiale naturale sau reciclabile. Copiii isi vor testa si abilitatile antreprenoriale, avand ocazia sa prezinte “standul” din Moldova Mall, eco-martisoarele si eco-felicitarile, modalitatile de confectionare ale acestora, dar sa si negocieze cu potentialii clienti, de seama lor, a parintilor sau chiar a bunicilor.

Avand ca parteneri Moldova Mall si compania de productie publicitara Saxon’s, “Romanasii” participa astfel la o alta componenta a proiectului ecologic “Iubeste natura!” initiat de educatoarele Liliana Tirel si Ana Ailincai. Scopul: sensibilizarea prescolarilor, parintilor acestora, dar si comunitatii, privind necesitatea copiilor de a trai, a se juca si invata intr-un mediu curat. Cei 3 R (Redu consumul! / Reutilizeaza! / Recicleaza!) sunt vizati in proiect, iar motto-ul este cel al Concursului National ,,Scoli pentru un viitor verde” (,,Verdele este mai mult decat o culoare, este un mod de viata!”), desfasurat pana pe 29 mai 2011, competitie pe care grupa mare “A” a Gradinitei „Sfantul Sava” Iasi spera sa o castige.

“Romanasii” vor in jur mai mult VERDE. Isi vand creatiile care vestesc venirea primaverii cu scopul de a procura fonduri pentru Laboratorul Verde al grupei. Vor cumpara seminte, pamant, lopatele si vase speciale, iar in primavara vor planta rasadurile in jardinierele de la ferestrele salii lor de curs. Si-au propus sa amenajaze si spatiul verde din fata gradinitei, in ambele actiuni urmand a fi sprijiniti si de Asociatia „Tineri Ecologi Romani din Iasi” (TERIS). Prichindeii vor apoi sa cumpere materiale pentru a ecologiza un perimetru din oras si chiar sa sadeasca pomi pentru mai mult VERDE in jurul lor.

“Romanasii Ecologisti Iasi” este numele contului de Facebook unde prichindeii de la Gradinita “Sfantul Sava” continua sa expuna spre vanzare o parte dintre martisoare si felicitari. Mesterite impreuna cu educatorii, dar si cu parintii, eco-simbolurile care vestesc primavara trag un semnal de alarma in privinta mediului inconjurator in care vor sa traiasca “Romanasii”!

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Trenul disperării. Acea duminică | Ateneul National Iasi

Orchestra de tineret a Iașului | Amfiteatrul Palas

Anii noștri de glorie | Cinema Ateneu

Neidentificat | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: